Bij Paintballworld maak je gebruik van een professionele lasergames uitrusting. Deze uitrusting bestaat uit een wapen met red-dot vizier, een losse, draadloze helm en natuurlijk een camouflage pak.

Het wapen

Het lasergames wapen waarmee je speelt maakt realistische geluiden. Je krijgt een aantal ‘virtuele’ magazijnen die tijdens het spel ook echt verwisseld moeten worden. Wanneer je ‘kogels’ op zijn, hoor je de gevreesde klikken en moet je dus snel herladen! In de hitte van de strijd heb je tevens de mogelijkheid om je granaatwerper te activeren. Deze komt uit de kleine loop onderaan de gun. Met dit ‘projectiel’ kun je meerdere tegenstanders tegelijkertijd bestoken. Natuurlijk allemaal virtueel, maar wel super spannend!
Tijdens het spel geeft het wapen je ook verschillende feedback geluiden. Hij laat je weten wanneer je iemand geraakt hebt, wanneer je zelf geraakt bent en wanneer je nog maar één leven over hebt. Wanneer je al je levens kwijt bent, laat je wapen weten dat het ‘game over’ is en zul je het spel moeten verlaten. Maar geen nood! Bij de volgende missie sluit je je gewoon weer aan bij je team!

Het wapen is makkelijk te bedienen, zowel voor kinderen als volwassenen. Voordat je gaat spelen krijg je natuurlijk een uitleg van jouw persoonlijke begeleider zodat je voorbereid de strijd aangaat.

De Helm

De draadloze helm is ‘one size fits all’ en is door een verstelbare band makkelijk op maat te maken. Hij is licht gewicht en comfortabel te dragen tijdens het spel. Deze helm bestaat uit 3 sensoren die, samen met een sensor op het wapen, de ‘hits’ registreert die jou raken. Elke keer wanneer je geraakt wordt, lichten er 3 rode LED lampen op. Hieraan kan iedereen zien dat je op dat moment geraakt bent. Wanneer je helemaal af bent, gaan de rode lampjes continu branden. Zo weten je medespelers dat jij niet meer meedoet aan het spel.