Het spelen van airsoft is gebonden aan een aantal belangrijke regels om het spel zo leuk en realistisch mogelijk te houden.In tegenstelling tot paintball, waar airsoft veel op lijkt, geven de bb’s (munitie) geen verfsporen af. Iedereen dient zich als een echte gentleman te gedragen, voor cheaters of kemphanen is er geen plaats. Kortom: wij kunnen stellen dat airsoft alle ingrediënten bevat om helemaal in de huid te kruipen van de personages uit Battlefield, Call of Duty, Medal of Honor en ga zo maar door! Alle wapens, actie en scenario’s zijn bij ons voor handen!

Hit

Wanneer je bent geraakt door een bb, noemen wij dit een ‘hit‘. Na een ‘hit’ ben je simpelweg: out of the game! Hartstikke dood, voor even dan… Want na een hit dien je deze te accepteren en terug te keren naar het punt waar je bent begonnen: je eigen basis of de Safety Zone.  Na een x-aantal minuten uitgeschakeld te zijn geweest mag je weer het spel in. In sommige gevallen werken wij met Medics, de juiste persoon om jou er weer bovenop te helpen wanneer je bent geraakt.

Safety Glasses

Het dragen van een veiligheidsbril is ten alle tijden op het speelveld verplicht. Zodra je het speelveld betreedt, gaat de bril niet meer af. Ook zodra een spel is afgelopen dien je de bril op te houden. Deelnemers blijven vaak nog bb’s afvuren en het kan gebeuren dat een Airsoftwapen met een defect vanzelf begint te schieten. Pas in de Safety Zone mag de bril afgedaan worden.

Safety Zone

De Safety Zone, de naam zegt het al, is een veilige haven voor alle deelnemers en onze crew. Het is de bedoeling dat iedereen hier op een veilige manier rond kan lopen. Daarom zijn er instructies in het leven geroepen om het Airsoftwapen op een veilige manier bij je te dragen in de Safety Zone, net als in het echte leger ga je als volgt te werk:

1. Haal het magazijn uit het wapen
2. Schiet 2x in de lucht
3. Zet het wapen op ‘Safe’ en doe een barrelcover over je loop heen
4. Loop daarna de Safety Zone op

Marshalls

Om de speelbaarheid en veiligheid te garanderen zullen er tijdens games marshals rondlopen. De marshals houden toezicht op de veiligheid, spelregels en kunnen helpen bij het aansturen van teams, helpen in geval van pech met de wapens of calamiteiten. Bij discussie heeft de marshal altijd het laatste woord.Marshals zullen de eerlijkheid van spelers toetsen door zo nu en dan een bb op een deelnemer af te vuren. Een marshall bekijkt dan of een speler toegeeft af te zijn. Gebeurt dit niet dan zal deze speler daarop worden aangesproken.Schieten op een marshal is uiteraard niet toegestaan.

FPS meeting

Op onze evenementen is het toegestaan om je eigen Airsoftwapen mee te nemen. De wapens dienen echter wel aan een aantal eisen te voldoen voor deze in het veld gebruikt mogen worden.

  • Full-auto wapens max. 360 FPS
  • Bolt-Action (Sniper rifles) max. 500 FPS
  • Support Weapons max. 360 FPS
  • Pistolen max. 360 FPS
  • Trommels & drums: magazijnen waar duizenden bb’s in kunnen zijn niet toegestaan in combinatie met een kleiner full-auto wapen. Alleen Supportwapens mogen deze hebben. Dit is om de speelbaarheid tijdens games te bevorderen.