Paintball is in 1976 opgericht in de Verenigde Staten. Een paar initiatiefnemers zagen in een postorderblad een “Tree- en cattlemarking pistol”, een pistool dat verf schiet waarmee bomen en vee gemerkt kunnen worden. Ze bestelden het pistool en gingen samen met een paar kennissen de bossen in. Het spel dat toen gespeeld werd vormt de basis van de hedendaagse paintball-sport. Sinds die gedenkwaardige dag zijn de Paintball-teams als paddenstoelen uit de grond geschoten en beoefenen in Europa alleen al zo’n 130.000 mensen ieder weekend deze sport. Twaalf jaar geleden is deze sport ook naar Nederland gekomen.

Waarom?

Het is een van de weinige sporten waarbij het niet uitmaakt of je dik, dun, jong, oud, man of vrouw bent. Inzicht en een situatie juist inschatten daar draait het bij Paintball om. Leiderschap, communicatie, teamwork, zelfbeheersing, concentratie, samenwerking en een conditie zijn dingen die men ongetwijfeld opbouwt bij het beoefenen van deze sport. Paintball is spanning, ontspanning, terug naar de natuur, kortom recreatie van een ongekende kwaliteit.

Kort weergegeven is het in de meeste soort Paintball games de bedoeling dat men in twee groepen elkaars vlag door infiltratie moet zien te veroveren. Natuurlijk is het de bedoeling dat men elkaar uitschakelt door met verfballetjes te schieten; een onmisbare schakel in het hele spel. Agressie en vijandelijkheden, zoals bij veel sporten, komen bij deze sport opvallend weinig voor, hiervoor is gezelligheid, kameraadschap en het vertellen van paintball-latijn in de plaats gekomen.

Indoor paintball

Indoor paintball, de vorm van paintball zoals wij die aanbieden in Zutphen, is biedt weer een geheel andere spelervaring. Ten eerste heeft u natuurlijk niet te maken met de elementen. Zonlicht, sneeuw, regen, wind: het zijn allemaal factoren die invloed hebben op het spel. Hier hoeft u zich bij ons geen zorgen over te maken: de omstandigheden zijn altijd hetzelfde! Bij indoor paintball is het wel sterk afhankelijk van de soort locatie waar u zich bevindt hoe groot het spelplezier is. Hoe groot zijn de speelvelden, hoe is het speelveld ingericht: allemaal factoren waar u rekening mee moet houden. Wij bieden onze indoor paintball activiteiten aan in de voormalige gevangenis. In de grote cellencomplexen en bijgebouwen hebben wij een aantal spectaculaire speelvelden opgebouwd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de locatie!